Burme od belog zlata

Burme od belog zlata

 

Burme od belog zlata.  Prave se od legura zlata i bar jednog od belih metala, obično nikla ili paladijuma. Prilikom izrade burmi i prstenja najčešća je upotreba legure zlata i nikla. Čistoća belog zlata se meri u karatima. Zlato od kojeg se izrađuju burme od belog zlata je uglavnom četrnaestokaratno.

Osobine burme od belog zlata mogu varirati u zavisnosti od metala i njihovih odnosa koji su korišćeni prilikom izrade legure. Shodno tome, legure belog zlata mogu biti korišćene u različite svrhe. Legure zlata i nikla su čvrste i tvrde, pa se koriste za izradu prstenja, legure zlata i paladijuma su meke i savitljive, pa se koriste kao podloga za drago kamenje. Najkvalitetnije belo zlato ima 17 karata i pravi se od zlata i paladijuma, ponekad i sa tragovima platine, koja se dodaje da bi legura imala veću težinu i bolju postojanost.

Dok pojedine kvalitetnije legure zadržavaju svoj sjaj, veđinu je potrebno obložiti vrlo tankim slojem rodijuma. To dovodi do tamnijeg sjaju u poređenju sa sjajem platine i srebra. Sloj rodijuma kojim je obložena legura može se vremenom istrošiti i skinuti.

burme od belog zlata

Pogledajte i burme od zutog zlata kao i spisak zlatara u PTT Imeniku.

Vrste nakita cene katalog

Burme, Burme belo zlato, Klasične burme, Burme sa keramikom, Burme od platine, Vereničko prstenje, Vereničko prstenje sa dragim kamenjem, Vereničko prstenje sa cirkonima, Prstenje, Prstenje sa dragim kamenjem, Prstenje sa cirkonima, Ogrlice, Ogrlice sa cirkonima, Ogrlice sa dragim kamenjem, Ogrlice od belog zlata, Ogrlice od žutog zlata, Narukvice, Narukvice sa cirkonima, Narukvice sa dragim kamenjem, Narukvice od belog zlata, Narukvice od žutog zlata, Minđuše, Mindjuše od žutog zlata, Mindjuše od belog zlata, Srebrne mindjuše, Minđuše sa cirkonima, Minđuše sa dragim kamenjem, Privesci, Privesci sa cirkonima, Privesci sa dragim kamenjem, Privesci od belog zlata, Privesci od žutog zlata, Srebrni nakit, Nakit za decu, Dukati, Zlatnici, Broševi, Srebrni nakit, Srebrno prstenje, Srebrne minđuše, Srebrne narukvice, Srebrne zvečke i kašičice za bebe, Srebrne ogrlice, Srebrni privesci, Dijamantsko vereničko prstenje, Dijamantsko prstenje, Dijamantske minđuše, Dijamantske narukvice, Dijamantske ogrlice, Drago kamenje, Biseri, Ogrlice od bisera, Biserne Mindjuše, Prstenje sa biserima, Poludrago kamenje, Privesci sa biserima, Nakit za vencanje, Nakit za zene, Nakit za decu, Nakit za muskarce, Brilijant, Safir, Prirodno kamenje, Rubin, Ametist, Topaz, Biser, Smaragd, Šampanj brilijant, Turmalin, Rodolit, Pink safir, Crni brilijant, Cavorit, Crveni topaz, Slatkovodni biser, Fensi safir, Princess brilijant, Garnet, Cirkonija, Mesečev kamen, Belo zlato, Žuto zlato, Roze zlato, Belo-roze zlato, Žuto-belo zlato, Kombinovano zlato, Roze-belo zlato, Kamen, Spisak zlatara u Srbiji